Κανονισμοί River Cup

RIVER CUPS

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ 6Χ6

1 Α Οι αγώνες διεξάγονται με διάρκεια  30’ (μικτά) χωρίς ημίχρονο. Καθυστερήσεις κρατάει ο διαιτητής σε τραυματισμούς ή διακοπές αγώνα  Β. Αναμονή για  έναρξη του αγώνα τα 10 λεπτά, μετά τα οποία το παιχνίδι λήγει με 0-6 εις βάρος της ομάδας που άργησε. Γ. Ομάδα που δεν εμφανίζεται αποκλείεται εκτός αν έχει ειδοποιήσει οπότε χάνει μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν ξαναγίνει αποκλείεται από την συνέχεια Δ. Το παιχνίδι δεν ξεκινάει αν μια ομάδα δεν έχει τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο (με ίδιες συνέπειες του άρθρου 1Β)                          

 2 A Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια και είναι έμμεσα χτυπήματα ,το ίδιο οι επαναφορές των τερματοφυλάκων από άουτ ( μόνο με τα χέρια). Β. Τα κόρνερ είναι άμεσα χτυπήματα και μετράνε απευθείας γκολ. Γ. Σε χτύπημα στην οροφή το παιχνίδι δεν σταματάει αλλά γκολ δεν μετράει απευθείας Δ. Υπάρχει όριο 4’’ να εκτελεστεί κάποιο έμμεσο ή άμεσο λάκτισμα ,μετά το οποίο σφυρίζετε αλλαγή. Ε.Στα πλάγια η μπάλα πρέπει να είναι σταθερή και πάνω στην γραμμή αλλιώς έχουμε αλλαγή. Ο αντίπαλος βρίσκεται σε απόσταση 4 μέτρων. Ζ.Τα τάκλιν απαγορεύονται  γενικώς, εκτός του τερματοφύλακα εντός περιοχής του και της ολίσθησης για την μπάλα που δεν διεκδικείται άμεσα από αντίπαλο παίκτη .Η. Τα πέναλτι εκτελούνται με τον τερματοφύλακα να έχει δικαίωμα ενός βήματος από την γραμμή του τέρματος του Θ. Το οφσάιντ δεν ισχύει. Ι. Αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται σε επαναφορές της μπάλας από άουτ, πλάγια, κόρνερ, γκολ και όταν έχει κατοχή η ομάδα . Ο νέος παίκτης μπαίνει μόνο εφόσον έχει βγει ο παίκτης που αντικαθίσταται στον χώρο του κέντρου .Κ. Ταιμ άουτ υπάρχει ενός λεπτού 1 για κάθε ομάδα, με τον χρόνο να σταματάει.

3 Α Σε περίπτωση ισοπαλίας σε νοκ αουτ αγώνα περνάμε στη νέα διαδικασία 9 sec. Ο επιθετικός ξεκινάει από το κέντρο και έχει 9 δεύτερα να σκοράρει. Ο τερματοφύλακας μπορεί να βγει μέχρι το όριο της περιοχή του. Σε περίπτωση απέκρουσης η μπάλα ξαναπαίζει εφόσον υπάρχει χρόνος, αρκεί να μην βγει εκτος ή πίσω από την μεσαία γραμμή. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φορές για κάθε ομάδα και στην συνέχεια από μια.                       

4 Α Βωμολοχίες, διαμαρτυρίες  και σκληρά μαρκαρίσματα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα, βιαιοπραγίες και αντιαθλητικές συμπεριφορές με κόκκινη κάρτα κατά την οποία ο παίκτης αποχωρεί οριστικά εκτός γηπέδου και η ομάδα του αγωνίζεται για 5΄με παίκτη μείον.(μπαίνει νωρίτερα παίκτης αν δεχτεί γκολ η ομάδα με τους λιγότερους παίκτες) Β.Σε περίπτωση κόκκινης από δυο κίτρινες κάρτες ,ο παίκτης έχει δικαίωμα να ξαναμπεί στον ίδιο αγώνα. Γ. Βιαιοπραγία που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αντιπάλου σε οποιοδήποτε λεπτό του αγώνα επισύρει οριστική διακοπή του αγώνα εις βάρος της ομάδας του με 0-6, τρεις αγώνες τιμωρία τουλάχιστον και σε υποτροπή του ιδίου οριστική αποβολή του παίκτη και της ομάδας του από το τουρνουά       Δ. Οι κίτρινες κάρτες μετράνε σωρευτικά με τιμωρία ενός αγώνα στην συμπλήρωση 3 και ΣΤΗΝ 5η/7η/9η κλπ          Ε. Στον τελικό δεν υπάρχουν τιμωρίες (μηδενίζονται) από κίτρινες κάρτες (ισχύει η τιμωρία από απευθείας κόκκινη) Ζ. Η απευθείας κόκκινη τιμωρείται με έναν αγώνα εκτός. Δεν τιμωρείται με αγώνα  η έμμεση αποβολή (2 κίτρινες)  

5 Α Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ,οπότε και η ομάδα ενημερώνει τον διαιτητή για παίκτη που έπαιξε και δεν είναι δηλωμένος πριν την λήξη του παιχνιδιού. Ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι, υποδεικνύει τον παίκτη για τον οποίο έγινε η ένσταση και ειδοποιεί τον οργανωτή  άμεσα. Αν ο συγκεκριμένος παίκτης αποχωρήσει χωρίς να εξεταστεί αυτομάτως η ένσταση γίνεται δεκτή.  Η ταυτοποίηση του παίκτη γίνεται με  ταυτότητα ή ηλεκτρονικά με φωτογραφία του παίκτη. Η πλαστοπροσωπία επισύρει ήττα για την ομάδα του 0-6 και -3 βαθμοί στην βαθμολογία της. Β. Στον πάγκο κάθονται μόνο οι παίκτες που έχουν δηλωθεί και ένας προπονητής για κάθε ομάδα. Ο προπονητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Γ. Απαγορεύεται συμμετοχή ίδιου ποδοσφαιριστή σε διαφορετικές ομάδες με συνέπειες του 5Α Δ. Κάθε ομάδα δηλώνει λίστα 12 παικτών που κλείνει οριστικά πριν τους αγώνες νοκ αουτ. Σε κάθε παιχνίδι δηλώνονται στο φύλο αγώνα μόνο 12 παίκτες που πρέπει να έχουν διακριτά νούμερα Ε. Οι παίκτες πρέπει να έχουν ομοιόμορφο ρουχισμό με νούμερο στην πλάτη ακόμη και στις σαλιάρες αν δεν διαθέτουν εμφάνιση, ώστε ο διαιτητής και η διοργανώτρια να μπορεί να κάνει ταυτοποίηση ανά πάσα στιγμή.                                                                                    

6 Α Στους ομίλους σε διπλές ισοβαθμίες μετράνε κατά σειρά το μεταξύ τους αποτελέσμα , η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση πριν φτάσουμε σε κλήρωση. Στην τριπλή ισοβαθμία μετράει η μερική μεταξύ τους βαθμολογία, η διαφορά τερμάτων στην μεταξύ τους βαθμολογία, η καλύτερη επίθεση ,η γενική διαφορά τερμάτων και καλύτερη επίθεση και τελευταία το αποτέλεσμα κλήρωσης.                                                                                            

7 Α Οι διαιτητές ορίζονται από την οργανώτρια αρχή και σε κρίσιμα παιχνίδια πχ τελικοί μπορεί να έχουν βοηθούς. Β.Η διοργανώτρια αρχή έχει δικαίωμα τιμωρίας σε περιπτώσεις βίας ή κακής συμπεριφοράς μέσα ή έξω από το γήπεδο με ποινές που ξεκινούν από οριστική αποβολή παίκτη, αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή ομάδας                                                                                                                                               

 8 Α Τα έπαθλα είναι χρηματικά και δίνονται ακέραια με την συμπλήρωση συμμετοχών που ορίζει η διοργανώτρια. Σε λιγότερες συμμετοχές μειώνεται το ποσό αναλογικά. Δεν διεξάγεται fair play τελικός ούτε μικρός τελικός όταν έχουμε συμμετοχές λιγότερες από 32 ομάδες. Επίσης τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά δεν μοιράζονται καθόλου