Κανονισμοί 7×7

1 Α Οι αγώνες διεξάγονται με διάρκεια  25΄+25΄ (μικτά) με 5΄ ημίχρονο. Καθυστερήσεις κρατάει ο διαιτητής σε τραυματισμούς ή διακοπές αγώνα  Β. Αναμονή για  έναρξη του αγώνα τα 15 λεπτά, μετά τα οποία το παιχνίδι λήγει με 0-6 εις βάρος της ομάδας που άργησε. Γ. Οι αγώνες ορίζονται από την διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης των ομάδων (2  ημέρες προτίμησης). Σε περίπτωση που δεν συμπίπτει καμμιά μέρα ώστε να οριστεί ο αγώνας γίνεται κλήρωση . Σε πρωτάθλημα δυο γύρων ορίζεται στον πρώτο γύρο η κύρια μέρα της τυπικά γηπεδούχου ομάδας και στον επόμενο γύρο η μέρα της φιλοξενούμενης. Τα ίδια ισχύουν και σε play off. Δηλαδή σε διπλά play off μια καλή μέρα για την μια ομάδα, μια για την άλλη. Σε μονά play off ή τελικό (μονός) έχουμε ορισμό ημέρας που βολεύει και τους δυο ή κλήρωση. Κάθε ομάδα γνωρίζει με το πέρας του αγώνα της τον ορισμό της επόμενης αγωνιστικής ώστε να μπορεί να ρωτήσει τους παίκτες της που είναι συγκεντρωμένοι. Eπίσης, θα πρέπει να ενημερώνεται μέσα από το σαιτ του γηπέδου για την ώρα και την ημέρα του αγώνα. Δ.Το παιχνίδι δεν ξεκινάει αν μια ομάδα δεν έχει τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο (με ίδιες συνέπειες του άρθρου 1Β) Ε. Αναβολή αγώνα μπορεί να ζητήσει μια ομάδα για κάποιον λόγο την προηγούμενη μέρα του αγώνα ,μέχρι τα μεσάνυχτα. Η οργανώτρια δεν μπορεί να εξετάσει την σοβαρότητα του λόγου που πιθανά προκύπτει για την ομάδα και θεωρεί όλες τις αναβολές ίδιες. Αυτή η αναβολή θεωρείται εμπρόσθεμη και γίνεται δεκτή .Η άλλη ομάδα που δεν έχει αναβάλλει είναι αυτή που θα επιλέξει την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα την ίδια ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα. Αν αναβάλλει ξανά η ίδια ομάδα της πρώτης αναβολής τον συγκεκριμένο αγώνα τον χάνει 0-6. Αν αναβάλλει η ομάδα που δέχτηκε την αναβολή το παιχνίδι δίνεται 0-0. Αν τυχόν αναβάλλουν και οι δυο ομάδες ταυτόχρονα έναν αγώνα, αυτός ορίζεται για την επόμενη βδομάδα σύμφωνα με την διοργανώτρια και τις δηλώσεις προτίμησης των ομάδων. Αυτός ο αγώνας δεν αναβάλλεται εκ νέου (σε περίπτωση ταυτόχρονης αναβολής και από τις δυο κατακυρώνεται ο αγώνας 0-0) Εκπρόσθεμη αναβολή (μετά τα μεσάνυχτα της ημέρας του αγώνα) επισύρει ήττα για την ομάδα που δηλώνει κώλλυμα με 0-6 ,ενώ η άλλη ομάδα κατεβαίνει κανονικά σε φιλικό για να πάρει τους βαθμούς εκτός αν δεν μπορεί να ορίσει φιλικό η οργανώτρια. Αν αρνηθεί να παίξει το φιλικό το ματς ορίζεται εκ νέου την επόμενη βδομάδα σύμφωνα με τους όρους εμπρόσθεμης αναβολής. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα σε όλο το πρωτάθλημα 3 αναβολών. (εμπρόσθεμων ή εκπρόσθεμων) Σε κάθε εκπρόθεσμη αναβολή χάνεται η εγγύηση που έχει δώσει και θα πρέπει να την αναπληρώσει για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Σε τέταρτη αναβολή η οργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα αποβολής της συγκεκριμένης ομάδας από το πρωτάθλημα, εκτός και εάν την θεωρήσει δικαιολογημένη.

2 A Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια και είναι έμμεσα χτυπήματα ,το ίδιο οι επαναφορές των τερματοφυλάκων από άουτ ( στημένη). Β. Τα κόρνερ είναι άμεσα χτυπήματα και μετράνε απευθείας γκολ. Γ. Σε χτύπημα στην οροφή το παιχνίδι δεν σταματάει αλλά γκολ δεν μετράει απευθείας μετά από χτύπημα στην οροφή εκτός να βρει πριν την μπάλα κάποιος παίκτης Δ. Υπάρχει όριο 5’’ να εκτελεστεί κάποιο έμμεσο ή άμεσο λάκτισμα ,μετά το οποίο σφυρίζετε αλλαγή. Ε.Στα πλάγια η μπάλα πρέπει να είναι σταθερή και πάνω στην γραμμή αλλιώς έχουμε αλλαγή. Ο αντίπαλος βρίσκεται σε απόσταση 4 μέτρων. Ζ.Τα τάκλιν απαγορεύονται  γενικώς, εκτός του τερματοφύλακα εντός περιοχής του και της ολίσθησης για την μπάλα που δεν διεκδικείται άμεσα από αντίπαλο παίκτη με εκτίμηση διαιτητή Η.Τα πέναλτι εκτελούνται με τον τερματοφύλακα να έχει δικαίωμα ενός βήματος από την γραμμή του τέρματος του Θ. Το οφσάιντ δεν ισχύει. Ι. Αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται σε επαναφορές της μπάλας από άουτ, πλάγια, κόρνερ, γκολ και όταν έχει κατοχή η ομάδα . Ο νέος παίκτης μπαίνει μόνο εφόσον έχει βγει ο παίκτης που αντικαθίσταται στον χώρο του κέντρου .ΚΤαιμ άουτ δεν υπάρχει

 

3 Α Σε περίπτωση ισοπαλίας σε νοκ αουτ αγώνα περνάμε στη νέα διαδικασία 9 sec. Ο επιθετικός ξεκινάει από το κέντρο και έχει 9 δεύτερα να σκοράρει. Ο τερματοφύλακας μπορεί να βγει μέχρι το όριο της περιοχή του. Σε περίπτωση απέκρουσης η μπάλα ξαναπαίζει εφόσον υπάρχει χρόνος, αρκεί να μην βγει εκτος ή πίσω από την μεσαία γραμμή. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φορές για κάθε ομάδα και στην συνέχεια από μια. Σε περίπτωση ανατροπής του επιθετικού υπάρχει κανονικά περίπτωση πέναλτι.

 

 4 Α Βωμολοχίες, διαμαρτυρίες  και σκληρά μαρκαρίσματα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα, βιαιοπραγίες και αντιαθλητικές συμπεριφορές με κόκκινη κάρτα κατά την οποία ο παίκτης αποχωρεί οριστικά εκτός γηπέδου και η ομάδα του αγωνίζεται για 5΄με παίκτη μείον.(μπαίνει νωρίτερα παίκτης αν δεχτεί γκολ η ομάδα με τους λιγότερους παίκτες) Β.Σε περίπτωση κόκκινης από δυο κίτρινες κάρτες ,ο παίκτης έχει δικαίωμα να ξαναμπεί στον ίδιο αγώνα. Γ. Βιαιοπραγία που θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αντιπάλου σε οποιοδήποτε λεπτό του αγώνα επισύρει οριστική διακοπή του αγώνα εις βάρος της ομάδας του με 0-6, τρεις αγώνες τιμωρία τουλάχιστον και σε υποτροπή του ιδίου οριστική αποβολή του παίκτη και της ομάδας του από το τουρνουά  Δ. Οι κίτρινες κάρτες μετράνε σωρευτικά με τιμωρία ενός αγώνα στην συμπλήρωση 3 και ΣΤΗΝ 5η/7η/9η κλπ   Ε. Στον τελικό δεν υπάρχουν τιμωρίες (μηδενίζονται) από κίτρινες κάρτες (ισχύει η τιμωρία από απευθείας κόκκινη) Ζ. Η απευθείας κόκκινη τιμωρείται με έναν αγώνα εκτός. Δεν τιμωρείται με αγώνα  η έμμεση αποβολή (2 κίτρινες)

 

5 Α Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ,οπότε και η ομάδα ενημερώνει τον διαιτητή για παίκτη που έπαιξε και δεν είναι δηλωμένος πριν την λήξη του παιχνιδιού. Ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι, υποδεικνύει τον παίκτη για τον οποίο έγινε η ένσταση και ειδοποιεί τον οργανωτή  άμεσα. Αν ο συγκεκριμένος παίκτης αποχωρήσει χωρίς να εξεταστεί αυτομάτως η ένσταση γίνεται δεκτή.  Η ταυτοποίηση του παίκτη γίνεται με  ταυτότητα ή ηλεκτρονικά με φωτογραφία του παίκτη. Η πλαστοπροσωπία επισύρει ήττα για την ομάδα του 0-6 και -3 βαθμοί στην βαθμολογία της. Β. Στον πάγκο κάθονται μόνο οι παίκτες που έχουν δηλωθεί και ένας προπονητής για κάθε ομάδα. Ο προπονητής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Γ. Απαγορεύεται συμμετοχή ίδιου ποδοσφαιριστή σε διαφορετικές ομάδες με συνέπειες του 5Α Δ. Κάθε ομάδα δηλώνει λίστα 12 παικτών που κλείνει οριστικά πριν τους αγώνες νοκ αουτ, με δικαίωμα δυο μεταγραφών μέσα στην χρονιά . Σε κάθε παιχνίδι δηλώνονται στο φύλο αγώνα μόνο 12 παίκτες που πρέπει να έχουν διακριτά νούμερα Ε. Παίκτης που δεν συμπληρώνει τουλάχιστον το 25% συμμετοχών όλων των αγώνων στην κανονική διάρκεια  πρωταθλήματος, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα play off (πχ σε 26 αγώνες τουλάχιστον 7 συμμετοχές) Ζ. Οι παίκτες πρέπει να έχουν ομοιόμορφο ρουχισμό με νούμερο στην πλάτη ακόμη και στις σαλιάρες αν δεν διαθέτουν εμφάνιση, ώστε ο διαιτητής και η διοργανώτρια να μπορεί να κάνει ταυτοποίηση ανά πάσα στιγμή.

 

6 Α Στους ομίλους σε διπλές ισοβαθμίες μετράνε κατά σειρά το μεταξύ τους αποτελέσμα , η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση πριν φτάσουμε σε κλήρωση. Στην τριπλή ισοβαθμία μετράει η μερική μεταξύ τους βαθμολογία, η διαφορά τερμάτων στην μεταξύ τους βαθμολογία, η καλύτερη επίθεση ,η γενική διαφορά τερμάτων και καλύτερη επίθεση και τελευταία το αποτέλεσμα κλήρωσης.

 

7 Α Οι διαιτητές ορίζονται από την οργανώτρια αρχή και σε κρίσιμα παιχνίδια πχ τελικοί μπορεί να έχουν βοηθούς. Β.Η διοργανώτρια αρχή έχει δικαίωμα τιμωρίας σε περιπτώσεις βίας ή κακής συμπεριφοράς μέσα ή έξω από το γήπεδο με ποινές που ξεκινούν από οριστική αποβολή παίκτη, αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή ομάδας

8 Α Τα έπαθλα είναι χρηματικά ή δωροεπιταγές όπως ορίζει η προκήρυξη των πρωταθλημάτων και δίνονται ακέραια με την συμπλήρωση συμμετοχών που ορίζει η διοργανώτρια. Β. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία επαγγελματιών παικτών Γ.Για την εγγραφή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα υπάρχει καταβολή εγγύησης αξίας ενός αγώνα ,η οποία καταπίπτει υπέρ της διοργανώτριας σε εκπρόσθεσμες αναβολές ή μη εμφάνισης σε ορισμένο αγώνα. Δ .Νέες ομάδες μπορούν να αντικαταστήσουν αποβαλλόμενες με τους ίδιους βαθμούς και αγώνες που είχαν εκείνη την στιγμή μέχρι και τα 2/3  του πρωταθλήματος. Ε.Ομάδες που μπαίνουν  μετά την έναρξη του πρωταθλήματος πρέπει να αναπληρώσουν τους αγώνες και δεν έχουν πλεονέκτημα θέσης στα play off ανεξαρτήτως θέσης που τερματίζουν. (το πλεονέκτημα πηγαίνει στις αντίπαλες ομάδες) Ζ.Το πλεονέκτημα θέσης στα play off ,από την κατάταξη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ορίζεται στην προκήρυξη και μπορεί να είναι είτε νίκη σε περίπτωση ισοπαλίας, είτε αρχή με 1-0 νίκες είτε επιλογή ημέρας του αγώνα. Η. Ανάλογα με την προκήρυξη η διαφορά τερμάτων σε διπλούς αγώνες νοκ άουτ μετράει ή όχι. Σε διπλούς αγώνες νοκ άουτ, σε κάθε αγώνα που τελειώνει ισόπαλος, η νίκη δίνεται στην ομάδα που είχε καλύτερη θέση στην κατάταξη (πχ αν έρθει 3-3 η νίκη δίνεται  υπέρ της ομάδας με πλεονέκτημα) Αν στον επαναληπτικό η άλλη ομάδα νικήσει περνάμε κατευθείαν στην διαδικασία 9 sec αφού έχουν και οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη